De ziua mea vreau sa salvez niste deseuri! Ma ajuti si tu?

 

Raul Pop Asociatia Ecoteca

85% Complete
1,700 RON
Sumă strânsă
2,000 RON
Target
17
Donații
Vreau să fac o donaţie!

In societatea „fast food” ne-am obisnuit sa aruncam orice, oricand, cat mai repede: mancare, mobilier, haine, ambalaje ... fara sa ne gandim ca exista si alte optiuni:

- putem reduce consumul lor,                                                                         
- pot fi inlocuite cu produse sustenabile care nu se strica atat de usor,               
- pot fi refolosite/reconditionate, pot fi donate catre persoane mai putin norocoase,           
- pot fi reciclate manual sau in fabrici specializate

Din fericire mai sunt cativa „nebuni” pe lumea asta care ne amintesc ca ar fi cazul sa ne mai potolim.

Asa sunt colegii mei de la Centrul de Dezvoltare Durabila Polizu, niste nebuni simpatici care strang gunoaiele altora si incearca sa faca ceva util cu ele:

- hainele si jucariile le reconditioneaza si le doneaza unor asociatii care sprijina persoanele defavorizate 
- deseurile reciclabile (ambalaje, deseuri electronice etc) le reutilizeaza sau le trimit la fabrici de reciclare 
- deseurile de lemn si anvelopele uzate le transforma in mobilier impreuna cu voluntari creativi de la Facultatea de Arhitectura                                                   

si in general, incearca sa gaseasca o solutie de reutilizare/reciclare pentru orice deseu ajuns la ei.

Mai au si dezamagiri cand nu gasesc solutii de reciclare pentru anumite deseuri, dar nu se dau batuti. Aventura lor a inceput acum 3 ani si inca nu au obosit ...

Si fiindca vor sa insufle aceasta nebunie si altora organizeaza ateliere de reciclare manuala deschise pentru oricine doreste sa salveze niste deseuri de la gropile de gunoi (studenti, copii, voluntari, persoane pasionate de „mesterit” etc).

Gasiti o parte dintre produsele reconditionate/realizate de ei pe pagina lor de facebook si prin Campusurile universitare din Bucuresti (Polizu-Universitatea Politehnica, Moxa – ASE).

Stati cu ochii pe ei, poate va molipsesc si pe voi ... si va rog sa-i ajutati cu o mica donatie fiindca nebunia lor se traduce nu doar in munca VOLUNTARA (neremunerata) ci si in scule de bricolaj, consumabile (pensule, vopsele – majoritatea eco -pe baza de apa, surubaraie etc), transport materiale etc.

Va multumesc ca sunteti alaturi de mine si, daca va place ideea, va puteti darui si voi ziua de nastere pe galantom.ro/daruiesteziuata !


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Asociatia Ecoteca este un ONG de mediu specializat in managementul deseurilor. Ne implicam  in politici publice, amendarea legislatiei din domeniu, oferim sprijin organizatiilor publice si private in administrarea conforma a deseurilor si ne implicam in proiecte care promoveaza prevenirea si valorificarea deseurilor.

In cadrul CDD Polizu organizam dezbateri si evenimente pe teme legate de dezvoltare durabila dar si teambuilding-uri creative - ateliere de reciclare manuala (upcycling) a deseurilor destinate copiilor, studentilor si tuturor persoanelor pasionate de „mesterit” care vor sa invete lucruri noi, sa confectioneze lucruri utile din deseuri si sa contribuie astfel, prin gesturi mici, la protejarea naturii.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

17 Donații

La multi ani! :) Treehugger
11 Sep 2018

Aly

150 RON
Laaa muuulti ani !!! Si muuuulte pensule
08 Sep 2018
08 Sep 2018

Madaluna Smochina

75 RON
La multi ani! Cu sustenabilitate
08 Sep 2018
200 RON
La multi ani unui om frumos care sustine mereu cauze nobile! Mult succes in tot ceea ce faci si sa ajungi sa inspiri cat mai multi oameni, sa traim intr-o lume mai buna si mai curata!
08 Sep 2018

La mulți ani Raul!

30 RON
Impresionant ce faci! O sa venim cu micuța e f educativ pentru toți! FELICITĂRI ȘI BAFTA MARE!
08 Sep 2018
07 Sep 2018
La multi ani si spor la educare pentru reciclare!
07 Sep 2018
La mulți ani!
07 Sep 2018
07 Sep 2018

Anonymous

100 RON
07 Sep 2018
Spor si Inspiratie
07 Sep 2018
07 Sep 2018

Alexandra

75 RON
07 Sep 2018
07 Sep 2018

Anonymous

150 RON
07 Sep 2018
06 Sep 2018
Raul Pop : Asociatia Ecoteca
De ziua mea vreau sa salvez niste deseuri! Ma ajuti si tu?